Terapi Lebah

Sarang lebah adalah makmal semula jadi yang tertua dan lebah adalah saintis semula jadi yang paling cekap. Apitherapy atau "Terapi Lebah" adalah penggunaan ubat-ubatan produk lebah seperti royal jelly, debunga lebah, propolis dan madu untuk merawat pelbagai penyakit. Apitherapy telah wujud selama beribu-ribu tahun dan telah diamalkan di Mesir, Yunani dan China. Hari ini, bukti saintifik yang semakin meningkat menunjukkan bahawa produk lebah mempromosikan penyembuhan dengan memperbaiki peredaran, mengurangkan keradangan, dan merangsang tindak balas imun yang sihat. Sesetengah kajian juga menunjukkan bahawa sementara individu vitamin dan mineral adalah baik untuk anda, tetapi adalah gabungan nutrient semula jadi yang terdapat dalam produk lebah boleh menghasilkan kesan terbaik. Hari ini, doktor semakin menggunakan produk lebah untuk memerangi pelbagai masalah kesihatan.


Inilah teras perniagaan HDI. Sejak penubuhannya, HDI telah membantu berjuta-juta orang mendapat manfaat daripada menggunakan produk lebah. HDI juga memaparkan produknya secara bertanggungjawab dengan kelestarian dalam fikiran dan melakukan audit tetap untuk memastikan bahawa tiada lebah kemudaratan semasa proses tersebut. Malah, HDI adalah ahli Apimondia, atau Persekutuan Persatuan Pemelihara Beekeepers Antarabangsa. Ini adalah organisasi global yang mempromosikan pemahaman saintifik atau kebudayaan - sesuatu yang HDI juga mengejar dalam syarikat.


Debunga Lebah

POLLEN

Dikenal sebagai makanan yang paling sempurna di dunia, ia mengandungi semua nutrien yang diperlukan untuk mengekalkan dan menyokong kehidupan. Dugaan HDI juga dikenali sebagai "Serbuan dari seribu bunga" kerana kandungan biodiversitinya yang kaya dan kandungan nutrisi.

Propolis Lebah

PROPOLIS

Propolis lebah adalah resin melekit yang lebah mengumpul dari kulit kayu dan tunas pokok. Dikenali sebagai "Penisilin Rusia" untuk sifat anti-mikrobanya. Tidak seperti anti-biotik kimia yang melemahkan sistem imun anda dari masa ke masa, propolis lebah membantu merangsang dan merangsang sistem kekebalan tubuh anda secara semulajadi.


Madu

HONEY

Produk lebah pertama yang digunakan oleh manusia pada zaman dahulu. Madu adalah pemanis semula jadi dengan banyak manfaat kesihatan. Ia juga dihargai di seluruh dunia sebagai sumber makanan, perubatan dan kecantikan.

Royal Jelly

ROYAL JELLY

Ia juga dikenali sebagai “Susu lebah” yang dihasilkan oleh lebah. Makanan yang unggul untuk lebah muda dan ratu lebah yang dapat membantu meningkatkan umur dan kesuburan mereka. Sangat kaya dengan nutrien terutamanya protein dan kolagen, ia juga mempunyai ciri anti-penuaan.