Kepimpinan

PC for Web small
Peter Chia
Pengasas

Pengasas dan Pengerusi Emiritus dari Keluarga Syarikat HDI, Peter Chia telah menjadi inspirasi kepada berjuta-juta orang di seluruh dunia. Kehidupannya yang sederhana tanpa latar belakang dalam perniagaan, beliau memulakan HDI untuk memberi kehidupan yang lebih baik untuk keluarganya. Beliau telah mengambil selama 20 tahun untuk membina HDI dari awal hingga ke hari ini.

Brandon for Web
Brandon Chia
Pengerusi dan CEO

Brandon adalah generasi yang ke-2 yang memimpin Keluarga Syarikat HDI. Setelah menyertai HDI pada tahun 2005 sebagai Pengurus Operasi Antarabangsa, Brandon mengambil alih menjalankan Kumpulan Perniagaan Filipina pada 2007 dan secara rasmi dilantik sebagai Pengerusi dan CEO Keluarga Syarikat HDI pada tahun 2012.

Su Mae for Web
Su-Mae Chia
Pemimpin Utama, Pemasaran Serantau

Su-Mae adalah sebahagian dari generasi yang ke-2 untuk menyertai HDI. Sebelum ini, beliau adalah seorang peguam korporat dan muncul pada tahun 2015 untuk menerajui pelancaran jenama BSKIN, produk penjagaan kulit HDI. Beliau kini mengendalikan bahagian Pemasaran Serantau HDI dan juga berkhidmat sebagai duta jenama BSKIN.

Swee for Web small
Ng Swee Lian
Pemimpin Utama, Penyelarasan Serantau

Swee Lian merupakan salah satu pekerja yang paling lama berkhidmat di HDI setelah menyertai syarikat pada tahun 1987. Beliau telah menyelia pertumbuhan dan pengembangan HDI sejak ia bermula di Singapura lebih dari 30 tahun yang lalu dan kini menguruskan operasi perniagaan HDI di semua negara.Ellen for Web small
Ellen Suwardi
Pemimpin Utama, Enterprise Channel Indonesia

Ellen telah bekerja dengan HDI Indonesia sejak Februari 2004. Beliau memulakan kerjayanya di HDI sebagai pekerja sementara sambil menunggu ijazahnya, dan sejak itu jawatannya telah meningkat. Beliau kini mengendalikan empat jabatan: Hubungan Perusahaan, Pengurusan Acara, Pengurusan Pusat, dan Hal Ehwal Gudang. Beliau perlu membina hubungan yang baik dengan semua Enterpriser, dan memberi mereka pengalaman yang hebat atau "WOW" di semua acara HDI. Di samping itu, beliau juga mengawasi operasi sehingga 150 pusat di Indonesia, dan memastikan semua produk dihantar dengan segera dan dalam keadaan baik ke pusat-pusat di seluruh negara.

Jia for Web small
Hoe Jia Ming
Ketua Pemimpin Singapura

Hoe Jia Ming telah bersama Macroserve Singapura sejak tahun 1997 dan kini memegang jawatan Pengurus Operasi. Beliau mengendalikan semua perkara pentadbiran dan operasi HDI. Beliau berhubung dengan pembekal produk di pelbagai negara dan pakar pendaftaran produk dan rakan sekerja di pelbagai pejabat untuk memastikan bahawa lesen, permit dan logistik diurus dengan baik. 

Kwai for Web
Tan Kwai Ling
Pemimpin Kewangan Singapura

Tan Kwai Ling telah berkhidmat dengan Keluarga HDI sejak Januari 2017 dan memiliki pengalaman kewangan, pengauditan dan percukaian. Beliau akan bekerjasama dengan semua pasukan rantau kewangan HDI untuk ke tahap seterusnya.

DNC for Web actual
Darmo Castillo
Pengurus Negara, President & Pengurus Besar HDI Filipina - HDI Admix / HDI Stopovers / HDI Adventures

Darmo menyertai HDI pada tahun 1998, meninggalkan jawatannya pada tahun 2004 untuk bekerja dalam industri pengiklanan utama dan beliau kembali ke HDI pada tahun 2006. Di bawah pimpinannya, HDI Admix, subsidiari HDI syarikat pengiklanan luar rumah (Out-Of-Home) di Filipina, telah berkembang menjadi salah satu syarikat OOH terbesar di negara dengan beratus juta tempahan dalam tempahan tahunan. Beliau dilantik sebagai Pengurus Negara, HDI Filipina pada tahun 2017.

RLB for Web actual
Raoul Buencuchillo
Naib President, Jualan dan Pemasaran, HDI Filipina

Raoul telah menjadi Naib Presiden, HDI Systech untuk jualan dan pemasaran sejak tahun 2014. Sejak pembentukan Kumpulan Kerja Teknis (Technical Working Group), beliau telah mengambil peranan yang lebih aktif di subsidiari-subsidiari syarikat HDI sebagai perunding. Pengalamannya yang luas dalam jualan, pemasaran, operasi, dan rangkaian telah menghasilkan perniagaan yang lebih tangkas.

GC for Web actual
George Cabo Cheng
Presiden, HDI Securities, Inc.

George menyertai HDI pada tahun 2004 dan sekarang adalah Presiden HDI Securities, Inc. George mempunyai pengalaman lebih daripada 20 tahun dalam industri ini.  Dengan bimbingan beliau, syarikat ini telah mendapat tempat yang ke-31 dalam kedudukan keseluruhan industri pada tahun 2014.

Au for Web actual
Aurora Pinuela
Ketua, HROD, HDI Filipina Philippines

Aurora bermula di HDI sebagai Ketua Pembangunan Organisasi (OD) dan Pengurus Latihan di jabatan Sumber HDI. Beliau berpindah ke HDI Admix pada tahun 2015 untuk menguruskan bahagian baru OD yang telah terbentuk. Hari ini, beliau mengetuai jabatan reka bentuk dan pelaksanaan program HR dan OD pada semua subsidi HDI.

Ey for Web small
Athena Gonzales
CPA, Pengawal Kewangan, HDI Filipina

Athena mempunyai pengalaman lebih daripada 14 tahun dalam perakaunan, pengauditan, percukaian, dan kewangan di banyak syarikat sebelum berkerja di HDI pada tahun 2010. Dia telah memperkuatkan kawalan dan dasar syarikat, membenarkannya perkembangan maju kepada projek yang berjangka panjang.